De migratie van je hosting naar een nieuwe server wordt gedaan met alle zorg, om je diensten zonder onderbrekingen beschikbaar te houden. In sommige gevallen kunnen er echter problemen voorkomen. In de meeste gevallen zijn deze eenvoudig op te lossen. Onderstaand bespreken we de meest voorkomende problemen, met hun oplossing.

Allereerst, heb je de nameservers van je domein al aangepast? Onze migraties voorzien altijd in een doorverwijzing tussen servers, om zo de diensten beschikbaar te houden, zelfs wanneer de nameservers nog niet zijn aangepast. Het is echter van belang dat je de nameservers altijd zo spoedig mogelijk aanpast. Bij iedere migratie ontvang je een nieuw activeringsbericht, met daarin de juiste nameservers en instructies voor de noodzakelijke aanpassingen indien je Cloudflare gebruikt. Het bericht wordt verzonden via e-mail en je kunt ook een kopie bekijken in een ticket in je support historie.

Laten we nu kijken naar de meest voorkomende problemen en hun oplossing:

Je site is niet toegankelijk of vertoont een pagina met informatie over een blokkering – Mogelijkerwijze kijk je naar een versie van je site die niet up-to-date is, bewaard in je browser. Je kunt dit oplossen door de tijdelijke bestanden (de “cache”) van je browser te verwijderen en vervolgens je site opnieuw op te roepen.

Je hebt geen toegang meer tot het controlepaneel van je hosting of van je resellerpakket – Waarschijnlijk probeer je het controlepaneel van je oude hosting te benaderen. Dit gebeurt wanneer je voor deze toegang de hostname van de server gebruikt. Je kunt onze hostnames herkennen aan de naam die eindigt op “.hmnoc.net” of “.tdnx.net”. De oplossing is eenvoudig: op de pagina “Mijn diensten” in je klantaccount vind je een link voor toegang tot het controlepaneel van je hosting. Die linkt steeds naar de juiste pagina en je hebt geen wachtwoord nodig voor toegang.

Je email applicatie, zoals Outlook, ontvangt en verstuurt geen berichten meer – In de meeste gevallen betreft het hier een probleem met de instelling van de inkomende en uitgaande servers van je e-mail account in Outlook. Je dient hiervoor de naam van je domein te gebruiken. Enkel indien je de naam van onze servers gebruikt is het nodig deze aan te passen na een migratie. De namen van onze servers eindigen op “.hmnoc.net” of “.tdnx.net”. Je activeringsbericht bevat alle instellingen voor e-mail, inclusief die voor de inkomende en uitgaande servers. Je dient instellingen aan te passen voor iedere e-mail account die je in Outlook gebruikt.

Je site laadt, maar niet met de juiste layout of met foutmeldingen – Vaak kan dit worden opgelost door de versie van PHP van je hosting aan te passen. De developers van PHP brengen regelmatig nieuwe versies uit en je nieuwe server draait mogelijk standaard een nieuwere versie, maar sommige scripts of plugins draaien soms niet goed met recentere versies. Een voorbeeld hiervan is WordPress, waar veel plugins niet regelmatig worden geupdate die mogelijk een oudere versie van PHP nodig hebben. Je kunt zelf de PHP-versie eenvoudig aanpassen met de selectie optie in het controlepaneel van je hosting.

Heb je je probleem nog niet kunnen oplossen of heb je een ander probleem? Open dan een ticket in onze support en we helpen je graag. In dit geval vragen we je om zoveel mogelijk details door te geven, zoals:

– Schermafbeeldingen;
– Foutmeldingen; en
– Gegevens waarmee we het probleem kunnen reproduceren.